13/09/2023

Crisp zocht een arbeidsvoorwaardenpakket dat zou passen bij alle soorten werknemers. Dat hebben ze gevonden.

Crisp zocht een arbeidsvoorwaardenpakket dat zou passen bij alle soorten werknemers. Dat hebben ze gevonden.

Of het nu kantoormedewerkers of magazijnmedewerkers zijn, fulltime of parttime werken.

De snelgroeiende online supermarkt Crisp was op zoek naar een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Maar Crisp heeft een divers personeelsbestand: van ontwikkelaars tot creatieven, tot de mensen die het assortiment volledig uit hun hoofd kennen, tot de verschillende spinaziesoorten toe. Als online supermarkt hebben ze natuurlijk ook magazijnmedewerkers in dienst. Daarom stond Crisp voor een probleem waar meer bedrijven zich in zullen herkennen: hoe bied je het juiste benefitspakket wat ál je werknemers interessant vinden?

Inzicht uit het eerste jaar.

Een introductie op locatie (het kantoor), plus posters voor het magazijn om de app te promoten, zorgde ervoor dat YourCampus goed werd ontvangen door Crisps werknemers. Maar hoe werd de app gebruikt?

Kantoormedewerkers
De werknemers op kantoor zijn over het algemeen vrij jong, maar varieëren sterk in functie. De meesten zijn tussen de 25 en 35 en wonen in Amsterdam. Ze zijn niet bang om vragen te stellen en zijn missiegedreven. Dat is vaak ook de reden dat ze bij Crisp werken.

Top benefits

 1. Crisp
 2. Giro 555 Turkije & Syrië
 3. Treatwell
 4. Coolblue
 5. Zalando

Magazijnmedewerkers
Crisps magazijnmedewerkers bestaan met name uit order pickers en bezorgers van de boodschappen. De meesten hebben een flexcontract. Er is ook een hoger verloop onder deze werknemers.

Vanwege de vele flexcontracten bedacht Crisp de oplossing om magazijnmedewerkers een budget van €17,50 te geven, plus 1% van hun salaris als het in een maand hoger uitkomt dan €1750. De extra 1% wordt ieder kwartaal uitbetaald. Sommige werknemers werken namelijk alleen extra tijdens bepaalde periodes, zoals de zomer.

Top benefits:

 1. Zalando
 2. Coolblue
 3. Pathé
 4. Bijenkorf
 5. Crisp

Verschillen in gebruik

Het gebruik van het soort verschillende benefits is vrij duidelijk tussen kantoor en magazijn. Dat verschil komt door een aantal zaken. De Giro 555 donatie Benefit voor Syrië en Turkije is een goed voorbeeld van waar de verschillen in gebruik vandaan komen. Renee denk dat het te maken heeft met een aantal zaken:

 • Kantoormedewerkers ontvangen een hoger maandelijks budget magazijnmedewerkers. Daardoor is de drempel om wat te doneren een stuk lager. 
 • Kantoormedewerkers hebben gemiddeld een hoger salaris. 
 • Ze kiezen vaker benefits die in lijn zijn met de bedrijfswaarden van Crisp. 

De verschillende soorten arbeidsvoorwaarden die magazijnmedewerkers kiezen, kunnen we ook verklaren. Door de flexibele contracten van de magazijnmedewerkers krijgen ze een lager budget (in ieder geval €17,50). Het complete aanbod is dus niet altijd relevant voor magazijnmedewerkers. Sparen voor een Veloretti voucher van €400,- zou bijna twee jaar duren. Daarom kiezen magazijnmedewerkers vaak voor benefits met lagere prijzen, zoals vouchers, omdat hun budget daar elke maand en anders om de maand aan besteed kan worden.

Conclusie

Met de YourCampus app heeft Crisp een oplossing gevonden die alle medewerkers aanspreekt, of ze nu op kantoor werken of in het magazijn. Daarnaast vonden ze dat de YourCampus app goed past bij hun cultuur, dankzij de vrijheid en autonomie. Ook het brede aanbod van benefits valt goed: van iets goeds doen tot jezelf trakteren.