Banner graphic

Flex Pensioen

Haal het maximale uit je investeringen door bestaande budgetten flexibel en persoonlijk aan te bieden.

Het eerste flexibele pensioenplan

Feature graphic

De waarde inzien

Pensioen is een benefit met één van de hoogste kosten. Voor medewerkers is de waarde vaak onzichtbaar door een gebrek aan inzicht en flexibiliteit. Het zou voor medewerkers een wereld van verschil zijn als zij zelf aan de knoppen kunnen draaien en hun eigen pensioeninleg kunnen bepalen. Dat alleen al zou meer betrokkenheid met pensioen kunnen betekenen.

Tegelijkertijd zijn er steeds meer werknemers die budgetten willen die flexibel zijn. Met flexibele budgetten krijgen werknemers toegang tot budgetten voor dringende financiële zaken of grote uitgaven. Misschien is dat een verhuizing, verbouwing of uitbreiding van het gezin.

Daarom bieden we bij YourCampus de optie voor een flexibel pensioenplan (3de pijler). Met flexibel pensioen kunnen werknemers maandelijks aangeven of ze (een deel van) hun pensioen als loon uitbetaald willen krijgen. Daarnaast kunnen ze hun pensioenbijdrage inzien wanneer ze dat willen.

Een flexibele oplossing

Feature graphic

Een modern pensioenplan

Samen met onze vrienden van Brand New Day hebben we het eerste flexibele pensioenplan gelanceerd. Werknemers kunnen dan zelf beslissen of ze jouw pensioenbijdrage aan hun pensioenplan toevoegen of het laten uitbetalen. Dit geven ze zelf aan in de YourCampus app en de wijziging wordt elke maand verwerkt.

Afhangende van wat jij bepaald, kunnen je werknemers iedere maand, kwartaal, of jaar aangeven welk deel ze voor hun pensioen willen inzetten en welk deel ze als loon uitbetaald willen krijgen. Wanneer het geld eenmaal op een pensioenrekening staat, kan dit niet meer worden uitbetaald als loon.

Hebben werknemers vragen over het proces, of over hun pensioen? Dan kunnen ze een afspraak met een pensioenexpert van Brand New Day inplannen. Direct via de YourCampus app!

YourCampus X Brand New Day

Feature graphic

Inzicht voor werknemers

Brand New Day is een Nederlandse bank die ook pensioenrekeningen aanbiedt. Samen hebben we een portaal voor in de YourCampus app ontwikkeld, waardoor werknemers zelf hun flexibele pensioen in handen hebben. Ook kunnen ze via Brand New Day direct inzicht krijgen in hun pensioenbedrag.

Via de link in de Campus omgeving kunnen werknemers op eigen houtje hun Brand New Day account opzetten. Brand New Day neemt daarna contact met ze op om hun Werkgever Pensioenrekening te openen.

Als een werknemer al een pensioenrekening bij een andere verzekeraar heeft via een vorige werkgever, kan die ook worden omgezet tot een bij Brand New Day. Bij een privérekening is dat niet mogelijk.

Benieuwd naar Flexibel Pensioen?

Onze experts staan voor je klaar