09/08/2022

Hybride Werken: Flexibele Vergoedingen voor Reiskosten en Thuiskantoor | YourCampus

Hybride Werken: Flexibele Vergoedingen voor Reiskosten en Thuiskantoor | YourCampus

In de afgelopen jaren zijn zowel werkgever als medewerker anders over mobiliteit gaan nadenken. Terwijl we vóór de pandemie elke dag naar kantoor gingen, is dat nu niet meer standaard of vanzelfsprekend. Hybride werken is de nieuwe norm, die naar verwachting nog wel even zal blijven.

Maar wat betekent deze nieuwe werkwijze nu voor de vergoeding van reiskosten? In deze blog bespreken we de opties die passen bij een hybride kantoor en leggen we uit hoe je met je aanbod perfect aansluit bij de nieuwe behoefte aan flexibiliteit.

Anders reizen en vergoeden

Niet alleen ons reisgedrag, maar ook de reiskostenvergoeding is in de afgelopen paar jaar totaal veranderd. Leaseauto’s en OV-abonnementen op een vast traject zijn steeds minder de norm, terwijl (lease)fietsen populairder zijn dan ooit. Medewerkers worden bovendien aangemoedigd om duurzame alternatieven te kiezen. Het delen van fietsen, scooters of auto’s is in 2022 heel gewoon.

Ook zijn de tijden waarop we reizen niet meer hetzelfde. Werknemers kiezen er regelmatig voor om in plaats van een hele dag, alleen een dagdeel op kantoor door te brengen. Hoe mensen reizen is hierdoor een stuk minder voorspelbaar.

Flexibele vergoedingen voor hybride werken

Hoe speel je hier nu als werkgever op in? Hoe pas je je vergoedingen aan op dit nieuwe reisgedrag van je team?

Ten eerste is flexibiliteit een must. Gelukkig zijn er steeds meer functies en diensten beschikbaar waarmee je heel makkelijk precies de vergoeding biedt die een individuele medewerker nodig heeft. Zo heb je als werkgever onder meer de keuze uit de volgende opties:

  • Een Leasefiets via bijvoorbeeld Swapfiets, Hellorider of Lease a Bike
  • Een Deelauto via bijvoorbeeld Share Now.
  • Toegang tot een taxiservice, zoals Uber.
  • Scooter sharing met bijvoorbeeld Felyx. Met Felyx vind je een e-scooter bij jou in de buurt. Je pikt ‘m op via de Felyx app en betaalt vervolgens per minuut die je rijdt.
  • Een zakelijk abonnement van NS, waarmee medewerkers flexibel toegang hebben tot trein, OV-fiets, taxi en auto’s van Greenwheels.

Er bestaan verschillende manieren om de reiskosten van je medewerkers belastingvrij te vergoeden. Een leasefiets valt bijvoorbeeld buiten de werkkostenregeling (WKR) en is daarom belastingvrij te financieren.

Wil je meer weten over de werkkostenregeling en het vergoeden van reiskosten? Lees dan verder in onze recente blog over het financieren van benefits.

Er bestaan verschillende manieren om de reiskosten van je medewerkers belastingvrij te vergoeden. Ontdek hoe flexibele vergoedingen en reiskostenvergoeding een belangrijke rol kunnen spelen in het optimaliseren van hybride werken en neem contact op met YourCampus voor meer informatie.

Het financieren van een thuiskantoor

Ben je tegenwoordig minder kwijt aan reiskosten? Ook de kosten van thuiswerkvoorzieningen kunnen deels onbelast worden vergoed en gaan niet van je vrije ruimte af. Zo kun je je medewerkers een goed thuiskantoor bieden. En met thuis een fijne werkplek, blijven de productiviteit en kwaliteit van het werk hoog. Dat is het voordeel van hybride werken.

Ultieme flexibiliteit bieden?

Dat kan, met YourCampus. In onze app kiezen jouw medewerkers zelf de transportmogelijkheden en thuiswerkvoorzieningen die ze nodig hebben. Met een limiet natuurlijk, want het moet wel binnen het budget passen.

YourCampus bevat diensten zoals Swapfiets, Share Now, Uber, Felyx en nog veel meer. Werkt een medewerker nu standaard een dagje thuis? Dan bied je via onze app heel makkelijk de beste faciliteiten voor een thuiskantoor aan.

Wil je meer weten? Stuur dan gerust een e-mail naar info@yourcamp.us of boek een demo. Gezellig gesprek inbegrepen!