07/07/2023

Benefits: de key tot engagement en productiviteit

Benefits: de key tot engagement en productiviteit

Benefits staan momenteel volop in de belangstelling. Op de huidige arbeidsmarkt verwachten medewerkers steeds meer compensatie van hun werkgevers, die er flink baat bij hebben om hier iets mee te doen. Het aanbieden van de juiste benefits heeft namelijk een positief effect op zowel de engagement als de productiviteit op de werkvloer.

Benefits staan momenteel volop in de belangstelling. Op de huidige arbeidsmarkt verwachten medewerkers steeds meer compensatie van hun werkgevers, die er flink baat bij hebben om hier iets mee te doen. Het aanbieden van de juiste benefits heeft namelijk een positief effect op zowel de engagement als de productiviteit op de werkvloer.

Wat is engagement?

Engagement, of 'Medewerkersbetrokkenheid', is de mate van betrokkenheid die medewerkers voelen bij hun werkzaamheden, teams en werkgever. Betrokken medewerkers staan achter hun werk en streven dezelfde doelen na als hun werkgever.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van goede engagement. Zo bleek uit een survey van Gallup dat betrokken medewerkers 17% productiever zijn dan hun minder betrokken collega’s. Ook zijn ze minder vaak ziek of afwezig, blijven ze langer in dienst en worden ze door klanten beter beoordeeld. Logisch dus dat werkgevers dit willen stimuleren.

> Engagement is de mate van betrokkenheid die medewerkers voelen bij hun werkzaamheden, teams en werkgever.

De juiste benefits voor een verhoogde engagement

Alhoewel er eindeloos veel manieren bestaan om de engagement te vergroten, draagt het aanbieden van de juiste benefits hier sterk aan bij. Vooral benefits die gericht zijn op de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers zorgen voor een goede boost in betrokkenheid en productiviteit.

Tegelijkertijd zijn dit ook de benefits die onder werknemers het meest populair zijn. Uit onze data blijkt bijvoorbeeld dat 57% van medewerkers de voorkeur geeft aan benefits gerelateerd aan ‘lifestyle’ en ‘health’. Denk hierbij aan sportabonnementen, gezondheidsbehandelingen of coaching.

Benefits gericht op de fysieke en mentale gezondheid vergroten niet alleen de betrokkenheid, maar zorgen ook voor fitte en gezonde medewerkers die goed presteren. Sport een medewerker regelmatig, dan nemen zijn of haar prestaties zelfs tot 25% toe, blijkt uit een rapport van Bedrijfsfitness Nederland. Benefits gericht op de gezondheid zijn daarom voor werkgevers het investeren meer dan waard.

Een persoonlijk aanbod

Natuurlijk is het voor de hoogste hoeveelheid betrokkenheid en productiviteit essentieel dat de benefits die je biedt passen bij de behoefte van je medewerkers. Is dit niet het geval, dan zullen ook de engagement en productiviteit niet stijgen.

> Via ons platform selecteert de medewerker vanuit een eigen budget precies de benefits die hem of haar extra betrokken en productief maken.

Wil je weten waar jouw medewerkers behoefte aan hebben? Dan raden we je aan om een survey uit te voeren. Zo krijg je een duidelijk beeld van de situatie op jouw werkvloer. In ons benefits rapport lees je meer over de veelvoorkomende voorkeuren en verwachtingen van medewerkers in 2022.

Blijkt dat niet iedere medewerker dezelfde benefits wil ontvangen (en geloof ons, dit is eigenlijk bijna altijd het geval), dan is het bieden van een eigen keuze de oplossing. Via ons platform selecteert de medewerker vanuit een eigen budget precies de benefits die hem of haar extra betrokken en productief maken. Niet alleen welk type benefit, maar ook bijvoorbeeld specifiek welke gym en welk sportabonnement. Ideaal voor je medewerkers, maar dus ook voor jou.

Flexibele benefits voor jouw werknemers?

Benieuwd hoe jij flexibele benefits voor je werknemers op kunt zetten? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via info@yourcamp.us of boek een demo. We horen graag van je!